Arnhem - Acht mensen aangehouden voor handel in harddrugs
De politie heeft tijdens een actie op woensdagavond 11 mei in Arnhem acht personen aangehouden voor handel in drugs in het centrum in Arnhem. Een centrale rol was weggelegd voor omwonenden die de wijkagenten goede informatie aanleverden, omdat ze zagen dat er in het centrum van Arnhem werd gedeald. Tijdens de actie werd voor enkele duizenden euros aan drugs onderschept. En omdat misdaad niet mag lonen, werd bij enkele verdachten ook beslag gelegd op diverse goederen.
Na grondig onderzoek werd op woensdag 11 mei s avonds overgegaan tot actie. De politie zag op verschillende plekken in het centrum van Arnhem transacties en trad toen direct op en ging over tot aanhouding. Vier personen werden aangehouden omdat ze drugs kochten. Het gaat om een 46-jarige vrouw uit de gemeente Overbetuwe, een 39-jarige Wageninger, een 62-jarige Arnhemmer en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Daarnaast werden vier mannen aangehouden die de drugs zouden hebben geleverd. Het gaat om drie Arnhemmers van 21 en 22 jaar en een 19-jarige man waarvan het adres niet bekend is. De politie onderzoekt in hoeverre het gaat om een langduriger handel. Bij de acht verdachten werd in totaal voor enkele duizenden euros aan drugs onderschept.
Omdat het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin heeft de politie ook diverse goederen in beslag genomen. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren. In dit geval zijn van twee 22-jarige Arnhemmers een auto, een scooter, een partij geld en dure merkkleding in beslag genomen. De politie levert zo snel mogelijk het dossier aan bij het openbaar ministerie; deze beslist over de verdere gang van zaken.