Gelderland - Hardrijders zien eigen rijgedrag en moeten rijbewijs inleveren
Autos en motoren die te hard rijden zijn voor veel mensen de grootste bron van overlast, zo blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. Daarnaast is het in veel gevallen ook ronduit gevaarlijk om te hard te rijden. Daarom controleert de politie regelmatig op snelheid om zo notoire verkeersovertreders aan te pakken.
Afgelopen weekend hebben videosurveillanten van het verkeershandhavingsteam van de politie Oost-Nederland maar liefst 12 rijbewijzen ingenomen. Dankzij deze videosurveillance krijgen hardrijders niet alleen een straf, ze zien aan de hand van beelden ook dat hun verkeersgedrag gevaarlijk is. Voor de politie is het een belangrijk doel dat hardrijders hun gedrag aanpassen zodat het veiliger wordt op de weg.
Zaterdag werd reed een motorrijder in Batenburg 61 km/u te hard, in totaal 121 km/u. De agenten zagen in Brakel een motorrijder die uiteindelijk 116 km/u bleek te rijden, 56 km/u te hard. Twee autos in Gameren reden achter elkaar en maakten het wel heel bont: beide bestuurders reden 104 km/u te hard, ze reden 184 km/u. In Kerkwijk reed een automobilist 66 km/u te hard en in Brakel reden twee autos 51 km/u te hard op een 80-kilometerweg. Zondag hebben de agenten vijf motorrijders aan de kant gezet. Drie motoren die in Bern werden gezien reden 52 km/u te hard op een weg waar de maximumsnelheid 50 km/u is. In Ammerzoden reden twee motoren 83 km/u te hard, het duo reed 163 km/u. Alle bestuurders zijn geconfronteerd met de beelden van hun rijgedrag. In alle gevallen kwamen de hardrijders tot het inzicht dat hun rijgedrag gevaarlijk was. Ze moesten allemaal hun rijbewijs inleveren.