Ulft - Automobilist gooit bloembak naar agente na ongeval
Donderdag 8 april heeft een 52-jarige man uit Ulft een agente bedreigd en beledigd na een ongeval op de Hofstraat in Ulft.
Het ongeval vond rond 15.15 uur plaats. De 52-jarige man wilde achteruit een oprit oprijden, toen hij in botsing kwam met een 59-jarige vrouw uit Ulft die aan kwam fietsen. De vrouw raakte gewond aan haar rug en been en er kwam een ambulance voor haar ter plaatse.
Ook de politie kwam ter plaatse. Een agent ontfermde zich over het slachtoffer en een agente ging in gesprek met de automobilist. Omdat de agente alcohol rook bij de man gaf ze aan een blaastest te willen afnemen. Ook in algemene zin geldt botsen is blazen en neemt de politie standaard na een aanrijding een blaastest af bij de betrokken bestuurders.
De man wilde echter niet meewerken en werd steeds opstandiger. Dit leidde ertoe dat de man te horen kreeg dat hij aangehouden werd in verband met een vermoeden van rijden onder invloed. Ook hier verzette hij zich tegen, waarbij hij de agente probeerde te slaan en haar duwde. De man rende vervolgens weg, maar liep zich vast in een tuin. Hier tilde hij een grote bloembak op en dreigde deze naar de agente te gooien. De man gooide vervolgens een lading water uit de bloembak naar de agente en smeet daarna ook de bloembak in haar richting. De agente liep een nat pak op maar wist de bloembak te ontwijken, en heeft de man ondertussen bespoten met pepperspray. Na het pepperen is de man onder controle gebracht en naar het politiebureau gebracht.
Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 85 ug/l. Dit is wettelijk gezien geen strafbare hoeveelheid, maar het feit dat de man een hoeveelheid alcohol in zijn bloed had wordt wel opgenomen in het dossier en kan consequenties hebben voor zijn autoverzekering.
De precieze toedracht van het verkeersongeval is nog niet helemaal duidelijk en wordt nog onderzocht door de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.
/